SAZNAJEMO

Spremna optužnica u predmetu "Respiratori", koga će Tužilaštvo BiH sve teretiti!?

Pitanje je dana kada će optužnici biti poslana na potvrđivanje Sudu BiH, a ova infomacija potvrđena nam je iz više izvora iz Tužilaštva BiH

Novalić, Solak i Hodžić: Tužilaštvo saslušalo potrebne svjedoke. Sud BiH

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

24.8.2020

Tužilaštvo BiH spremilo je optužnicu u predmetu "Respiratori" koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH, saznaje "Dnevni avaz". Pitanje je dana kada će optužnici biti poslana na potvrđivanje Sudu BiH.

Ova infomacija potvrđena nam je iz više izvora iz Tužilaštva BiH.

Za sada su osumnjičeni u ovoj aferi Fadil Novalić, premijer Federacije, Fahrudin Solak, direktor FUCZ, Fikret Hodžić, vlasnik "Srebrene maline", firme koja je za 10,5 miliona KM i uvezla respiratore iz Kine u BiH, ali i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je Hodžiću, pod čudnim okolnosima dao dozvole za uvoz i transport medicinskim sredstvima.

No, sada je pitanje ko će sve biti optužen i ko će se uz ovu četvorku naći na optuženičkoj klupi. Tužilaštvo BiH je prošle sedmice ispitala posljednje svjedoke a optužnica se sada finalizira. Prema informacija "Avaza", broj optuženih bit že veći od četiri, a posebno se to odnosi na pojedine svjedoke.

 - Optužnica je spremna - rečeno nam je nezvanično iz Tužilaštva BiH.

Svi osumnjičeni brane s slobode, a nedavno su im ukinute i mjere zabrane.

Tužilaštvo BiH za sada ima više od 20 svjedoka, od čega su tri vještaka.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.