ORGANIZIRAO PRIJEVOZ

Podignuta optužnica za krijumčarenje ilegalnih migranata

Optuženi je, nakon što je otkriven u krijumčarenju osoba na području mjesta Pilica, pokušao pobjeći, te su ga policijski djelatnici uspjeli savladati.

Avaz.ba

Optuženi preuzeo 16 ilegalnih migranata

Foto: Ilustracija


Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Nedeljka Markovića, rođenog 1988. godine u Loznici, nastanjenog u Zvorniku. 

Optuženi se tereti, da je krajem septembra 2019. godine, djelujući u dogovoru i koordinaciji sa njemu poznatim osobama sa teritorije Srbije, nakon što su ilegalnom prokrijumčareni u Bosnu i Hercegovinu, na području Zvornika, preuzeo 16 ilegalnih migranata, državaljana Iraka, među kojima je bilo i sedam maloljetnih osoba. 

Nakon toga, optuženi je, iako je znao da ilegalni migranti nisu zakonito ušli u BiH, kao i da nemaju dokumente za zakonit boravak i putovanje unutar BiH, morskim i zračnim putem sa svojim motornim vozilom, organizirao prijevoz ilegalnih migranata sa područja Zvornika prema Tuzli, gdje je na području mjesta Pilica, u kasnim noćnim satima otkriven od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH, nakon čega je pokušao pobjeći sa mjesta događaja, te je reakcijom policijskih djelatnika uhapšen i savladan.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na