PRIMJENA NOVIH TEHNOLOGIJA

Za potrebe Vijeća ministara: Potpisan novi Ugovor o nabavci "Microsoft" licenci

Ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje

Mitrović i Sirbubalo poptisali ugovor. Ministarstvo prometa BiH

Avaz.ba / Fena

25.8.2020

Na osnovu Okvirnog sporazuma za nabavku "Microsoft" licenci za potrebe Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Konzorcijum u sastavu "SYS Company", "Lanaco" i "Teamwork" zaključili su Ugovor o nabavci "Microsoft" licenci za potrebe bh. institucija za period od 2020. do 2021. godine, čime je ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje.

Ugovor o nabavci Microsoft licenci potpisali su ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović i direktor "SYS Company" Nedim Sirbubalo, što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Vijeća ministara BiH i kompanije "Microsoft", kao i znak jasnog opredjeljenja institucija Vijeća ministara BiH u borbi protiv korišćenja piratskog softvera na tržištu BiH.

Vijeće ministara BiH i kompanija "Microsoft" potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa Vijeća ministara BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertima, što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u bh. informatičkim kompanijama, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.