SUTRA SJEDNICA

Pred zastupnicima Skupštine KS više izmjena i dopuna zakona, te izvještaja o radu preduzeća

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i EBRD-a za Projekt energetske efikasnosti

Sjednica će se održati online. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

26.8.2020

Skupština Kantona Sarajevo sutra će nastaviti 27. radnu sjednicu na kojoj će biti razmatrane preostale tačke dnevnog reda.

Između ostalog, zastupnici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o udžbenicima u Kantonu Sarajevo, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo.

Osim toga, pred zastupnicima će se naći izvještaji o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za 2019. godinu, izvještaji o poslovanju Toplana, Parka, Tržnica, Vodovoda i kanalizacije, Sarajevogasa, GRASA-a, Pokopa, Sarajevo - šuma, te preduzeća ZOI'84. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt energetske efikasnosti u javnim zgradama Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.