"NIKADA NIJE BILO VAŽNIJE"

Mladi Srebrenice pozvali izbjegle i raseljene da se registruju za izbore

Ne želimo da nam se podmeće fraza pomirenja kao predizborni trik, kao ni da živimo u strahu od govora mržnje i novih poziva na ubijanje, navode u pismu

Srebrenica: Rok za prijavu 31. avgust ove godine. arhiv

Avaz.ba

26.8.2020

Grupa mladih Srebreničana, rođenih nakon genocida 1995. godine, koji su se vratili u rodna mjesta svojih roditelja, pozvali su danas građane Srebrenice u BiH i inozemstvu da se registruju za glasanje putem pošte (izbjegla lica i osobe s privremenim boravkom van BiH) i glasanje u odsustvu (raseljena lica u Federaciji).

- Želimo da sva djeca Srebrenice, bez obzira gdje se danas nalazila, učestvuju i daju svoj glas na izborima. Nikada nije bilo važnije, za one koji Srebrenicu imaju u srcu, da izdvoje malo vremena i registruju se za izbore. Učinite to zbog generacije koja dolazi, nas koji smo se vratili, budućnosti ovog kraja - poručili su u pismu javnosti.

Ističu da je rok za prijavu 31. avgust ove godine i vremena je sve manje, ali mladi povratnici u Srebrenicu vjeruju da je njihov glas važan.

U pismu naglašavaju da je glas na izborima glas za šansu da imaju škole bez diskriminacije, prilike da rade i od svog rada žive, te da imaju mogućnost da naprave Srebrenicu domom i gradom u kojem će svi biti dobrodošli.

- Ne želimo da nam se podmeće fraza pomirenja kao predizborni trik, kao ni da živimo u strahu od govora mržnje i novih poziva na ubijanje. Naš dan je došao, dan kada svi možemo s ponosom reći da je Srebrenica naša adresa, bez obzira gdje bili -  zaključuju u pismu mladi Srebrenice, okupljeni oko Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.