APELI

Arapović pozvao birače izvan BiH da se registruju za izbore: Još pet dana za domovinu

Beskonačno je važno da naša dijaspora na ovim izborima uzme masovno učešće, naveo Arapović

Avaz.ba

Arapović: U manjim mjestima, nekoliko stotina glasova može presuditi utrku za načelnike

Foto: Arhiv


Zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Adis Arapović pozvao je birače izvan Bosne i Hercegovine da se registruju za glasanje na predstojećim lokalnim izborima. Napomenuo je da za to imaju još pet dana te ukoliko to ne urade neće moći glasati.

- Beskonačno je važno da naša dijaspora na ovim izborima uzme masovno učešće, jer bi upravo naši sugrađani, naši prijatelji i rodbina izvan domovine mogli odlučiti ishod izbora u Srebrenici, Mostaru, Stocu i mnogim drugim mjestima gdje su posljedice rata drastično promijenile sastav stanovništva - naveo je Arapović. 

Napominje da u manjim mjestima, nekoliko stotina glasova može presuditi utrku za načelnike, a etnički i stranački sastav lokalnih parlamenata (općinskih vijeća u Federaciji BiH i, posebno važno, Skupština opština u RS) direktno zavisi od broja pristiglih glasova iz dijaspore. 

- Svi naši sugrađani koji žive izvan BiH, na web stranici Centralne izborne komisije (www.izbori.ba) imaju jasno uputstvo o postupku registracije, gdje takođe mogu provjeriti i status svoje prijave za glasanje iz inostranstva, odnosno da li je njihova prijava potpuna ili ima nedostataka koje je potrebno otkloniti - podsjetio je Arapović.

JOŠ PET DANA (I PET MINUTA) - ZA DOMOVINU Preostalo je još samo pet dana za registraciju birača izvan Bosne i...

Objavljuje Adis ArapovićSrijeda, 26. kolovoza 2020.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na