POJAČANE KONTROLE

Pet Pakistanaca i Tunižanin protjerani iz Bosne i Hercegovine

Služba za poslove sa strancima provodi pojačane aktivnosti kontrole i kretanja stranaca na području Sarajeva, Bihaća i Kalesije

Protjerani migranti. Ilustracija

Avaz.ba

27.8.2020

U saradnji Službe za poslove sa strancima BiH i Međunarodne organizacije za migracije, kroz program potpomognutog dobrovoljnog povratka, sa teritorije Bosne i Hercegovine udaljeno je šest osoba u njihove zemlje porijekla. 

Kako je saopćeno iz Službe za poslove sa strancima BiH, riječ je o pet državljana Pakistana i jednog državljanina Tunisa. Služba za poslove sa strancima im je izrekla mjeru protjerivanja zbog ilegalnog boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine sa zabranom ulaska i boravka u periodu od jedne godine.

- Služba za poslove sa strancima provodi pojačane aktivnosti kontrole i kretanja stranaca na području Sarajeva, Bihaća i Kalesije te je pronađeno 16 osoba za koje je utvrđeno da ilegalno borave na teritoriji Bosne i Hercegovine. U provedenom postupku, Služba za poslove sa strancima je ilegalnim migrantima izrekla mjeru protjerivanja i odredila mjeru stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Radi se o pet državljana Turske, sedam državljana Bangladeša, dva državljana Pakistana i dva državljana Avganistana. U narednom periodu navedena lica biće udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH

Predmetom rada Službe za poslove sa strancima u proteklih sedam dana bilo je ukupno 703 migranta. Ukupno u privremenim prihvatnim centrima je smješteno 5.921 migrant.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.