RAZGOVARAO S ĆULUMOM

Minazi: Italija će i dalje biti partner SIPA-i u borbi protiv kriminala

Minazi je istakao da je u proteklom periodu saradnja sa SIPA-om bila izuzetno uspješna

Avaz.ba

Minazi i Ćulum razgovarali su i o bilateralnoj saradnji

Foto: SIPA


Ambasador Italije u BiH Nikola Minazi (Nicola Minasi) i predstavnik Ureda za vezu s Interpolom Italije za BiH, posjetili su danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastali se s direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom.

Budući da je ovo prva posjeta ambasadora Italije SIPA-i od kada je Darko Ćulum imenovan za direktora, razgovaralo se o aktivnostima SIPA-e u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala i budućim planovima, kao i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu.

Minazi i Ćulum razgovarali su i o bilateralnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma kao globalnog fenomena.

Ćulum je istakao da su prioriteti SIPA-e borba protiv terorizma, organiziranog kriminala, te financijskog kriminala i korupcije, kao i saradnja s partnerskim agencijama u zemlji i regionu.

Minazi je čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio uspjeh u radu, te istakao da je u proteklom periodu saradnja sa SIPA-om bila izuzetno uspješna. 

Dodao je da SIPA ima njegovu podršku i da će Italija i dalje biti partner SIPA-i u borbi protiv svih oblika kriminala i jačanju njenih ukupnih kapaciteta.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i uvjerenje da će biti nastavljena i dodatno unaprijeđena u narednom periodu, saopćeno je iz SIPA-e.

Više o temi Nicola Minasi

KAD SE „MALE“ RUKE SLOŽE...
Sedam institucija kulture ni na nebu ni na zemlji
NA VRH

Podijeli članak na