APELI

Vapaj dječaka iz Zenice: Ne treba mi ništa, samo lijek da mi ovo prođe

Dijagnosticiran mu Touretov sindrom i godinama ima probleme zbog toga jer od tikova ne može spavati, pa ni normalno živjeti

Harun Nezić. Facebook Printscreen

Piše: D. Pa / Avaz.ba

27.8.2020

Suze dječaka Haruna Nezića (16) iz Zenice, kojem je dijagnosticiran Touretov sindrom i godinama ima probleme zbog toga jer od tikova ne može spavati, pa ni normalno živjeti, nikoga nisu ostavile ravnodušnim. 

Naime, njegova porodica lavovski se svih godina borila da pomogne svom djetetu. Ono što oni proživljavaju, kažu, ne bi poželjeli nikome jer je jako teško gledati svoje dijete a ne možete mu pomoći.

U proteklom periodu nastojali su utvrditi stvarnu dijagnozu za dječaka, a za što su im bila potrebna ogromna finansijska sredstva. Trenutno se na putu do “boljeg sutra” za ovog dječaka našao iznos od 2.600 eura, a koji je potreban za dovršetak genetike u Belgiji.

- Trebamo završiti taj dio u Belgiji, a onda slijedi čekanje na odgovor iz Njemačke. Nažalost, izloženi smo stalnim izdacima, a jedna plaća nije dovoljno za to - govori dječakova majka Aida.


Objavljuje Aida Čajdrić Nezić u Srijeda, 19. kolovoza 2020.

Ističe da je neizmjerno zahvalna svima koji su im do sada pomagali, međutim, žalosti je činjenica da do sada niko od funkcionera nije odlučio pomoći dječaku.

- Kamo sreće da nikada nije zatražena pomoć i da nije bilo potrebe za tim. Znam samo da je sve ove godine teško izaći na kraj. Hvala svima koji su uz nas - poručuje dječakova majka.

Ipak, suze dječaka koji se bori sa ovim sindromom izazvale su ogromne reakcije javnosti na društvenim mrežama. Njegov vapaj dira ravno u srce.

- Ne treba meni ništa, da mi je neki lijek da mi prođe - plačući je kazao dječak Harun.

Inače, svi koji žele pomoći ovom dječaku mogu to učiniti putem PayPal računa [email protected]. Na raspolaganju su i transakcijski računi i to za uplate iz inostranstva Raiffeisen Bank dd BiH, adresa Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, BiH, primatelj Harun Nezić, IBAN CODE: BA391612000097261229, SWIFT CODE RZBABA2S.

Za uplate iz BiH na ime Harun Nezić, Travnička 32, Zenica, transakcijski račun broj 1610000000000011, partija 09001434772.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.