NEGIRAO NAVODE

Softić: Ovo su zlonamjerni pokušaj da se Islamska zajednica uvuče u predizbornu kampanju

Podsjećamo, Islamska zajednica je u hutbi 14. augusta naglasila da će ostati dosljedna svoga opredjeljenja da se ne miješa u dnevnu politiku

Softić: Takvo nešto nikada nisam izgovorio. Arhiv

Avaz.ba

28.8.2020

Povodom objava na društvenim mrežama da je predsjednik Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Safet Softić izjavio kako je Elmedin Konaković pokušao unijeti razdor i smutnju u Islamsku zajednicu i staviti je pod kontrolu Fetulaha Gulena, Softića je za Preporod potvrdio da je riječ o lažnoj informaciji. 

- Takvo nešto nikada nisam izgovorio - kategorično je negirao Softić.

Ocijenio je da se objavljivanjem ovakvih neistina zlonamjerno pokušava uvući Islamsku zajednicu u aktuelnu predizbornu kampanju, što je neprihvatljivo, te da bi to trebala biti crvena linija za sve političke subjekte.

Podsjećamo, Islamska zajednica je u hutbi 14. augusta naglasila da će ostati dosljedna svoga opredjeljenja da se ne miješa u dnevnu politiku, ali da poziva i da će pozivati sve svoje članove i pripadnike da se uključe u izborni proces i da podrže one snage koje iskreno rade za dobrobit države i naroda, koje se bore za pravedno društvo jednakih mogućnosti za sve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.