TELEFONSKA SJEDNICA

Odluka Vijeće ministara: Biciklisti dobili dozvolu za ulazak u BiH

Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati test negativnosti na koronavirus ne stariji od 48 sati

Biciklisti se moraju pridržavati svih mjera. Ilustracija

A. Č. / Avaz.ba

29.8.2020

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je Odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH.

Ovom odlukom daje se posebna dozvola strancima - takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banja Luka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.

- Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati test negativnosti na koronavirus ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezna su da se pridržavaju i da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH - saopćeno je iz Vijeća ministara.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji sa enitetskim civilnim zaštitama.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prelazima Gradiška i Rača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.