KANTON SARAJEVO

Uskoro počinje sanacija tunela na Ciglanama: Ajnadžić i Skaka potpisali sporazum

Projekat sanacije tunela podrazumijeva postavljenje nove LED rasvjete, te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju

Avaz.ba

Skaka i Ajnadžić potpisali sporazum

Foto: OPĆINA CENTAR


Na lokalitetu tunela na Ciglanama danas je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao sporazum o finansiranju i realizaciji projekta sanacije tunela sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom.

- Predmet potpisanog sporazuma je regulisanje međusobnih prava i obaveza potpisnika u vezi sa finansiranjem i realizacijom projekta sanacije tunela Ciglane.

Projekat sanacije tunela, kako je navedeno u potpisanom sporazumu, podrazumijeva postavljenje nove LED rasvjete, te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Općina Centar će za realizaciju projekta iz svog budžeta izdvojiti 100.000 maraka, dok će ostatak sredstava izdvojiti Grad Sarajevo koji je ujedno i nosilac projekta. Postupak odabira najpovoljnijeg izvođača radova, kao nosilac projekta, će provesti Grad Sarajevo - saopćeno je iz Općine Centar.

Gradonačelnik Skaka je naglasio da je realizacija ovog projekta nastavak dobre saradnje između Općine Centar i Grada Sarajeva.

- U proteklom periodu veliki broj kvalitetnih i dobrih projekata realizirali smo u saradnji sa Općinom Centar, a vjerujem da će u vremenu koje je pred nama takva dobra saradnja biti i nastavljena. Danas smo potpisali sporazum o sufinansiranju sanacije tunela na Ciglanama koji ima izuzetan značaj za urbani dio grada. Tunel je u ovom trenutku poprilično zapušten, a realizacija ovog projekta ima za cilj promijeniti to stanje. Planiramo sanaciju obje cijevi tunela, a to ćemo raditi fazno. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar koja je sa 100.000 maraka potpomogla realizaciju projekta - istakao je Skaka.

Prilikom potpisivanja sporazuma, načelnik Ajnadžić je kazao da Općina Centar podržava i pomaže sve projekte koji imaju za cilj poboljšanje infrastrukture.

- Naša zajednička namjera je da obje cijevi tunela budu stavljene u funkciju, jedna, za saobraćaj motornih vozila, kako je to bilo i do sada, a druga za kretanje pješaka kako bi se osigurala njihova potpuna sigurnost. Radujem se da ovaj projekt uskoro može krenuti sa realizacijom, za šta smo iz budžeta izdvojili značajna finansijska sredstva. U toku narednih nekoliko dana prvobitno ćemo započeti sa uklanjanjem otpada koji se nalazi na ovom prostoru - kazao je Ajnadžić. 

U ime Općine Centar potpisivanju sporazuma prisustvovali su i savjetnik načelnika Mustafa Resić, pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović i pomoćnica načelnika za finasije, privredu i LER Elma Tuzlić.

Više o temi

SADA JE I ZVANIČNO
Ajnadžić kandidat za načelnika Općine Centar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na