MINISTRICA POTVRDILA

Trivić: Sve spremno za početak nove školske godine

Poželjela uspješan početak nove školske godine svim učenicima, roditeljima i nastavnicima, vannastavnom osoblju i upravama škola

Natalija Trivić. Arhiv

Avaz.ba / Srna

31.8.2020

Štab za vanredne situacije RS konstatovao je da je sve spremno za sutrašnji početak nove školske godine, saopćila je ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić.

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u Banjoj Luci, Trivić je na konferenciji za novinare rekla da će Vlada RS obezbijediti beskontaktne toplomjere za sve osnovne i srednje škole u RS.

- Svaka škola imaće beskontatni toplomjer ukoliko se neko od učenika ili nastavnika prijavi da ima određene zdravstvene tegobe. Na taj način bi se izmjerila temperatura u školi i pristupilo koordiniciji uprave škole sa domom zdravlja - pojasnila je Trivić.

Ona je istakla da će Ministarstvo prosvjete i kulture u ovoj sedmici u saradnji sa direktorima škola pratiti sam početak nastave u slučaju da se mora raditi korekcija mjera.

Trivić je navela da će u školama koje imaju uslove za to biti u funkciji i produženi boravak djece, a maksimalan broj djece u produženom boravku i vrtićima bit će 20.

Prema njenim riječima, sve škole su se spremile za provođenje svih mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje Republike Srpske zbog epidemije koronavirusa, a resorno ministarstvo će u svakodnevnoj komunikaciji sa školama pratiti odvijanje situacije.

Ona je svim učenicima, roditeljima i nastavnicima, vannastavnom osoblju i upravama škola poželjela uspješan početak nove školske godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.