REAKCIJE

Državni parlamentarci o izborima: Crna Gora neupitno na evropskom putu

Državni parlamentarci imaju pozitivina očekivanja.

Parlament BiH. Arhiv

Avaz.ba / Fena

31.8.2020

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak je, upitan da prokomentira jučerašnje izbore u Crnoj Gori, izjavio novinarima kako se nada da će se situacija stabilizirati, te da je vrlo važno da sve zemlje u regiji budu stabilne, da imaju stabilan politički sustav i da što je moguće prije napreduju ka europskim i euroatlanskim integracijama.

- Očekujem da će se stanje konsolidirati i da će se vrlo brzo formirati vlast. Mislim da je Crna Gora neupitno na evropskom putu, a već je i članica NATO saveza, tako da treba očekivati samo stabilnost - kazao je Čolak.

Delegat u Domu naroda državnog parlamenta Asim Sarajlić je kazao da je Crna Gora zemlja koja je od skora i članica NATO-a, zemlja koje je otvorila i posljednja poglavlja u svom putu ka EU.

- Pratio sam izbore, DPS Mila Đukanovića je pobijedio na izborima. Sad, sastavljanje vlade je jedna druga procedura i čini mi se da u ovom trenutku tri koalicije koje su činile opoziciju dosad imaju blagu prednost. Zapravo, radi se sve izgleda, u jednom mandatu - kazao je Sarajlić.

Dodao je da Đukanović, kao predsjednik Crne Gore i lider DPS-a, "mora napraviti iskorak ka opoziciji i mora pokazati fleksibilnost, jer Crna Gora mora završiti svoj put, ona je članica NATO-a, ona je građanska zemlja i ona je, nadam se, buduća članica EU".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.