OBILJEŽAVANJA

Za odbranu države od agresora živote dalo 6.585 boraca Prvog korpusa Armije RBiH

Općinske delegacije na spomen-obilježjima i mezarjima/grobljima odat će počast i položiti cvijeće šehidima i poginulim borcima povodom 28. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

Na Kovačima će danas biti odata počast. Arhiv

Avaz.ba / Fena

1.9.2020

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo danas će nizom aktivnosti biti obilježena 28. godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, u znak sjećanja na sve heroje, šehide, poginule borce – branitelje Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kao i poginule civile, koji su živote ugradili u njene temelje.

Programom manifestacije, između ostalog, planirano je odavanje počasti i polaganje cvijeća šehidima i poginulim borcima Armije RBiH na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića, mezarju kod Alipašine džamije, groblju "Lav", mezarju "Stadion", groblju "Sveti Josip" i groblju "Sveti Marko".

Općinske delegacije na spomen-obilježjima i mezarjima/grobljima odat će počast i položiti cvijeće šehidima i poginulim borcima Armije RBiH na područjima svih općina Kantona Sarajevo.

Za odbranu BiH od agresije živote je dalo 6.585 boraca Prvog korpusa. priznanje "Zlatni ljiljan" dobila su 472 pripadnika Prvog korpusa, od čega 238 posthumno.

Planirano je i održavanje akademije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.