POTVRĐENO ZA AVAZ

Na Manjači velika vojna vježba po NATO standardima, ocjenjivat će se sposobnost 800 bh. vojnika

Ovo je provjera naših oko 800 vojnika od oko 100 ocjenjivača od članica NATO saveza, potvrđeno iz MOBiH za "Avaz"

M. Aščić / Avaz.ba

Manjača: Dolazi 100 NATO ocjenjivača

Foto: MOBiH


U skladu s planom obuke za 2020.godinu na Manjači će krajem septembra biti održana redovna vojna vježba pripadnika Oružanih snaga, ali pod budnim okom ocjenjivača od NATO snaga i standardima ove vojne alijanse, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane za "Avaz".

Prema informacijama "Avaza" bez obzira na pandemiju koronavirusa poduzete su sve mjere da se vježba održi bez ikakvih problema. Zeleno svjetlo za održavanje vojne vježbe pod nadzorom NATO pripadnika, kako nam je rečeno, Predsjedništvo BiH odobrilo je još prošle godine.

  • Manjača: Ocjena sposobnosti bh. vojnika

    Manjača: Ocjena sposobnosti bh. vojnika

    Foto: MOBiH


 - Mi sada radimo sve na tome da se vježba po planu i održi. Ovo je provjera naših oko 800 vojnika od oko 100 ocjenjivača od članica NATO saveza. Istina, ima nekih zemalja čije su vlade donijele odluke da se zbog pandemije ne dolazi, ali sada tražimo rješenje da se oni zamijene onim vojnicim gdje nema takva zabrana. Za sada je sve po planu i programu i naravno sve uz poštivanju svih epidemiloških mjera - rekao nam je naš sagovornik iz Ministarstva odbrane koji je direktno uključen u organizaciju ove vojne vježbe. 

NA VRH

Podijeli članak na