NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Spriječena ekološka katastrofa

Priča o genocidu u Srebrenici u utrci za prestižnog Zlatnog lava

Piše: Avaz.ba

2.9.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Spriječena ekološka katastrofa.

Finansijska policija Federacije uskoro će podnijeti krivične prijave protiv više osoba zbog brojnih nepravilnosti koje su otkrivene u poslovanju nekadašnjeg giganta „Aluminija“ iz Mostara, saznaje „Dnevni avaz“.

Komentar dana "Delegatski bezobrazluk" napisao je Erdin Halimić.

"Dnevni avaz" objavljuje ekskluzivne potresne fotografije sa snimanja filma „Quo Vadis, Aida?“. Priča o genocidu u Srebrenici u utrci za prestižnog Zlatnog lava.

Povodom napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, naročito nakon uznemirujućih dešavanja u Pljevljima, javnosti se saopćenjem obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović. Bošnjaci su zabrinuti za svoju budućnost, sve podsjeća na devedesete.

Ličnost dana je Luis Hamilton.

Na stranama Globusa čitajte:  Reakcije na nedjeljne izbore ne prestaju: Đukanović: Vidjeli smo izliv netolerancije i agresije.

Čitajte kolumnu šefice OSCE-a u BiH Ketlin Kavalec: Pandemiju iskoristiti za obrazovne reforme.

Prvog dana vježbe EUFOR-a “Brzi odgovor 2020.” jučer je izvedena simulacija protesta u Višegradu. Kako je saopćeno iz EUFOR-a, izvedene aktivnosti pokazale su da je obuka za integriranje snaga veoma dobra.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje krvavog sukoba migranata na Ilidži: Ubica tvrdi da ga je Marokanac  pokušao četiri puta silovati.

Na Jet-Setu čitajte: Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka i njegova supruga Amina, kćerka poznate zeničke advokatice Nermine Pivić, otputovali su u Italiju, gdje čekaju rođenje svog prvog djeteta, saznaje “Dnevni avaz”.

Za "Avaz" govori i Hasan Salihamidžić: Gladni smo pobjeda, želimo napraviti još više.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.