REAKCIJE IZ RS

SNSD-ov zastupnik: Đukanović provodi identitetski genocid prema srpskom narodu

dentitetski genocid – tako SNSD naziva politiku Mila Đukanovića i njegovog DPS-a prema srpskom narodu u Crnoj Gori tvrdi poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica

SNSD. Arhiv

Piše: Avaz.ba

1.9.2020

Broji politčari iz RS reagirali su na rezultate nedjeljnih izbora u Crnoj Gori. Njihove reakcije donosimo u nastavku.

- SNSD ima bilateralnu saradnju sa Demokratskim frontom, sa blokom srpskih stranaka u Crnoj Gori. Igor Radojičić je odlikovan i od strane Srpske pravoslavne crkve, borac je Vojske Republike Srpske - naglasio je Mazalica.

- Identitetski genocid – tako SNSD naziva politiku Mila Đukanovića i njegovog DPS-a prema srpskom narodu u Crnoj Gori tvrdi poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica.

S obzirom na jasan stav najveće stranke u Republici Srpskoj, kaže on, potpuno je bespredmetno bilo kakvo dovođenje u vezu Đukanovića sa Igorom Radojičićem, kao i pominjanje njegovog porijekla.

- SNSD ima bilateralnu saradnju sa Demokratskim frontom, sa blokom srpskih stranaka u Crnoj Gori. Igor Radojičić je odlikovan i od strane Srpske pravoslavne crkve, borac je Vojske Republike Srpske - naglasio je Mazalica.

Podsjetimo, predsjednik SDS-a za SNSD sporno poređenje napravio je na društvenoj mreži Facebooku u kojem je osudio privođenje i protjerivanje iz Crne Gore PDP-ovog Draška Stanivukovića nakon učešća na litiji u Budvi, na šta mu je pitanjem odgovorio portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

- Sada imamo dva Banjalučanina - jednog koji je protjeran iz Crne Gore i jednog koji je iz Crne Gore, ali ćuti i ne oglašava se - napisao je Šarović na Facebooku.

- Da li oni znaju da govore o čovjeku koji je na Bogojavljenje zajedno sa banjalučkim episkopom Јefremom učestvovao na litiji kao podršku SPC u Crnoj Gori na kojoj se oni nisu ni pojavili? - upitao je Kovačević.

- Drago mi je da je Banjaluka na vrlo dostojanstven i masovan način poslala i posebnu poruku. Ovo nije bila obična Bogojavljenska litija i plivanje za Krst Časni, već i podrška narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori - rekao je Radojičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.