ZAKLJUČCI

Završen sastanak operativne grupe USK: Niti jedan migrant više ne može ući u Kanton

Na zahtjev prevoznika, dozvoljava se prodaja karata za druga područja BiH, rekao Ružnić

Za Krajinu je najbitnije izmještanje migrnata. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

2.9.2020

U Bihaću je završen sastanak Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu.

Sjednica je dogovorena povodom nedavno održanog sastanka u Ministarstvu sigurnosti BiH na kojem su prisustvovali predstavnici iz Krajine. Sastanku prisustvuju predstavnici policije, zdravstva, humanitarnih i međunarodnih organizacija, Civilne zaštite USK-a i Kantonalne inspekcije.

Premijer USK Mustafa Ružnić rekao je da je za Krajinu najbitnije izmještanje migrnata. 

- Na sastanku smo donijeli određen broj zaključaka koji će se provoditi na podučju cijelog Kantona. Sve mjere koje su donesene ranije ostaju na snazi. Policija treba pojačati prisustvo na ulazu u Kanton posebno na mjestima Bosanska Otoka i Vilečevo. Građani ovih područja se moraju osjećati sugurno - rekao je Ružnić.

Ružnić: Zabrana prijevoza i prodaje karata migranitma ostaje na snazi. Printscreen

Zabrana prijevoza i prodaje karata migranitma ostaje na snazi, ali je dozvoljena prodaja karata kada su u pitaju druga mjesta van Kantona.

- Potrebno je i maloljetnike izmjestiti iz "Bire" i "Mirala" u druge centre i dostavili smo sve spiskove potencijalnih novih lokacija. Niti jedan migrant više ne može ući u Kanton dok se ne završi izmještanje maloljetnih migrnata - rekao je Ružnić. 

Dodao je da nema prijema migrana i zbog epidemiološke situacije jer je evidentirano sve više migrnata koji su pozitivni na koronavirus i sada su "Bira" i "Miral" klasteri.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.