HUMANITARAC

Mahir Mujić u petak trči 150 kilometara kako bi pomogao svom sugrađaninu Džemalu Makanu

Trku iz Sarajeva završava na Starom mostu u Mostaru

Mahir Mujić u petak trči 150 kilometara kako bi pomogao svom sugrađaninu Džemalu Makanu. Pomozi.ba

Avaz.ba

2.9.2020

Veliki humanista i sportista Mahir Mujić, već dobro poznat po broju pređenih kilometara i novcu koji je dosad donirao za oboljelu djecu i mlade, u petak, 4. septembra, započinje novu humanitarnu utrku dugu čak 150 kilometara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mahir će u petak trčati od Sarajeva do Mostara, a odmah u subotu će učestvovati u mostarskom polumaratonu i to sve kako bi prikupio novac za pomoć 21-godišnjem Džemalu Makanu iz Konjica koji je nakon saobraćajne nesreće ostao nepokretan.

Bez treninga u posljednjih gotovo dva mjeseca, teško da bi se iko odlučio na ovakav poduhvat, ali jaka želja i volja, Mahiru su dovoljni da krene u ostvarivanje zacrtanog cilja i da svojim primjerom potakne druge da pomognu svojim sugrađanima u nevolji.

- Spreman sam da uhvatim zalet ka cilju iz sve snage, uz nadu da ćemo svi zajedno ostvariti zajednički cilj, a to je sakupiti 7.500,00 KM. Ispred sebe ću da vidim samo stazu koja vodi ka oporavku moga sugrađanina Džemala Makana. Polazna tačka je Sebilj na Baščaršiji, historijska znamenitost i simbol grada Sarajeva. Sebilj je arapska riječ koja znači PUT! Moj put u petak kreće od Sebilja do još jedne historijske građevine, a to je Stara ćuprija u Konjicu gdje ću odmoriti dva sata i, uz Božju pomoć, nastaviti dalje i to sve do Starog mosta u Mostaru. Trčanjem ću povezati tri historijske građevine koje su simboli svojih gradova - govori Mujić.


Mahir Mujić. Arhiv

Mahir iz Sarajeva kreće u petak, u tri sata iza ponoći, a nada se da bi u Konjicu na Staroj Ćupriji trebao biti oko 11 sati kada će napraviti predah i družiti se sa svima onima koji budu željeli dati svoju podršku. Trku iz Sarajeva završava na Starom mostu u Mostaru, gdje će biti oko 21 sat. Na sve tri lokacije u petak će biti postavljene i kutije za novčane donacije. Ispred Sebilja u Sarajevu, kutija će biti postavljena od 11 do 14 sati, u Konjicu od 10 do 15, a u Mostaru od 18 do 22 sata, tako da će se svi koji žele i na taj način moći uključiti u humanitarnu akciju za Džemala koju zajedno realizuju Udruženje Pomozi.ba, Atletski klub Pace i Mahir Mujić.

Kupovina Mahirovih kilometara je moguća do 11. 09. 2020. godine, kada će se kompletan prikupljeni iznos prebaciti na Džemalov račun za terapije i neophodne zahvate, koji su mu jedina šansa da ponovo stane na svoje noge.

UPLATA IZ BIH:

Primalac: Mahir Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,

Broj računa: 1613000060524175 otvoren u Raiffeisen bank dd

Svrha: ZA DŽEMALA MAKAN

UPLATA IZ INOSTRANSTVA:

Primalac: Mahir ( Ismet ) Mujić, Ali Ef.Lokvančića 36. Sarajevo,

IBAN: BA391613000060524175

SWIFT: RZBABA2S Raiffeisen bank DD BIH 

PayPal: paypal.me/akpace1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.