REAKCIJE

Reis Kavazović pisao ambasadorima u BiH zbog napada na muslimane u Crnoj Gori

Traži se zajednička reakcija i apeluje na vjerske lidere da svojim stavovima i postupcima ne šire mržnju i netrpeljivost među narodima i građanima

Avaz.ba

Reis Kavazović: Opravdan strah

Foto: Arhiv


Nakon novih napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pisao je ambasadorima više zemalja akreditovanim u Bosni i Hercegovini.

U pismu koje je uputio ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Turske, Savezne Republike Njemačke, Talijanske Republike, Francuske Republike i Ruske Federacije reisu-l-ulema upozorava na dugo iskustvo zločina i progona kojima su Bošnjaci i muslimani na tim prostorima bili izloženi zbog čega je njihov strah opravdan kada vide da se iste ideologije koje su bile osnova ranijim zločinima ponovo vraćaju u javni i politički prostor.

Od Vlada drava kojima je reisu-l-ulema pisao traži se zajednička reakcija i apeluje na vjerske lidere da svojim stavovima i postupcima ne šire mržnju i netrpeljivost među narodima i građanima.

Više o temi Husein ef. Kavazović

NA VRH

Podijeli članak na