VREMENSKA PROGNOZA

Danas sunčano, obratiti pažnju na zaštitu od UV zračenja

Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, pozitivno će djelovati na većinu populacije

Na jugu danas do 30 stepeni. ARHIV

Avaz.ba

3.9.2020

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć poneki slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu do 30 stepeni, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslije podne. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. Moguće je da kratkotrajni lokalni pljusak mjestimično pokvari ugođaj.


I narednih dana bit će sunčano. Arhiv

U Bosni i Hercegovini će sutra preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.


U subotu će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.