VLASENICA

Tegeltija potvrdio da je završen proces oko zajedničke kontakt tačke

Možda nam se poneke odluke ne dopadaju, ali ono što smo dogovorili to moramo dovesti do kraja, ispoštovati, dokazati da smo sposobni sprovoditi svoje odluke - rekao je Tegeltija

Zoran Tegeltija. Agencija

Avaz.ba / Srna

3.9.2020

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je danas u Vlasenici da je odluka o kontakt tački sa Evropolom donesena u saradnji sa Evropskom komisijom i da se te odluke moraju poštovati. 

Možda nam se poneke odluke ne dopadaju, ali ono što smo dogovorili to moramo dovesti do kraja, ispoštovati, dokazati da smo sposobni sprovoditi svoje odluke - rekao je Tegeltija novinarima. 

On je dodao da se u BiH često nešto dogovori, realizuje, a onda pojedinci procjenjuju da to nije u nečijem interesu i žele da vrate na početak.

- Mi se nažalost stalno vrtimo u krug, napravimo jedan korak naprijed, a onda zbog nezadovoljstva nečijeg ličnog, ne želim da kažem, ne znam čijeg, treba da napravimo dva koraka nazad. Ne postoji nikakva šansa da se mijenja ono što smo dogovorili kada je u pitanju kontakt tačka, već da se dovede do kraja i da se ispoštuje i da BiH ispoštuje svoje obaveze koje je definisala prema Evropskoj komisiji - rekao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je jučer da se trebaju obezbijediti prostorije za smještaj opreme za zajedničku kontakt tačku za saradnju BiH sa Europolom, da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić tražio vrijeme za dodatne konsultacije, te da je zbog toga ova tačka dnevnog reda skinuta sa sjednice Savjeta ministara, iako je bila planirana.

- Dogovorili smo se da će se ova tačka naći ponovo na sljedećoj sjednici Savjeta ministara - rekao je Tegeltija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.