KAPITALNI PROJEKT

Kalem: Za većinu objekata na trasi Prve transverzale ugovoreno je rušenje

Ozvaničeno rušenje zgrade "kasarna", Vlada KS usvojila odluke važne za procese pregovaranja

Piše: L. M. / Avaz.ba

4.9.2020

Delegacija podržala početak radova rušenja objekta u Tešanjskoj ulici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Nakon što su jutros nastavljeni radovi na trasi Prve transverzale u Sarajevu, početak rušenja objekta na raskrsnici ulica Tešanjska i Halida Kajtaza ozvaničili su premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja KS Adi Kalem, načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac.


Riječ je o rušenju zgrade poznatije kao "kasarna", a nedavno je na koordinacijskom sastanaku nadležnih institucija Kantona, Grada i općina riješeno 16 pojedinačnih imovinskopravnih odnosa.

- Mislim da smo pokazali da imamo volje i želje da ovaj projekat obavimo kako treba i da sve prođe u najboljem redu. Ovo je tek početak. Plan nam je da problem ostalih objekata koji su problematični riješimo što prije. Za većinu tih objekata je već ugovoreno rušenje, ali i rješavanje stambenih pitanja stanara tih objekata - kazao je ministar Kalem.

Premijer Nenadić kazao je da su jučer na sjednici Vlade KS donijeli odluke koje su važne za pokretanje procesa pregovaranja sa firmom "Penny", ali je napomenuo da to nije jedini sporan slučaj već da su tu jedna praonica, "El Tarik oil"...

- "Penny" mora da povuče tužbe da bi se ušlo u pregovarački proces. Uložili su žalbu na parcelaciju. Važno je da se povuče žalba na parcelaciju kako bi došlo do nastavka procesa pregovaranja - pojasnio je Nenadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.