REPUBLIKA SRPSKA

Stanić optužio Košarca: Način na koji on radi, dovest će do propasti domaće proizvodnje

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS-u

Miladin Stanić. ARHIV

A. V. / Avaz.ba

4.9.2020

Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS-u, iznio je optužbe na račun Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, koje se tiču uvoza mesa. 

- Domaći višak junećeg mesa u BiH mogao bi se potrošiti za mjesec dana ako bi Staša Košarac iskoristio mogućnost da administrativno-carinskim mehanizmima obezbijedi zaštitu domaće proizvodnje - rekao je Stanić.

Stanić kaže da Košarac, umjesto toga, moli prerađivače mesa u FBiH da kupuju bikove u RS-u.

- Samo je potrebno zaustaviti uvoz junećeg mesa i ne treba nikoga moliti, već djelovati protiv uvoznih lobija, a u korist domaće privrede - poručio je Stanić.

On kaže da lažna briga Staše Košarca pokazuje da on ne želi da se suprotstavi uvozničkim lobijima.

- Način na koji on radi, dovest će do propasti domaće proizvodnje. Ipak su uvoznički lobiji i njegov lični interes važniji Košarcu od zaštite domaće proizvodnje“, istaknuo je Stanić.

Govoreći o ekonomskom stanju u Republici Srpskoj, Stanić je naveo da aktuelna vlast, osim zaduživanja, ne nudi nikakvo drugo rješenje.

- Premijer Višković prije dva dana kaže da pregovara sa MMF-om te da će od njih biti traženo da grejs period bude što duži i da rok otplate bude što duži - naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima, ove izjave su dokaz da Republika Srpska nema novca i da se mora zaduživati, i to na način da će kredite vraćati oni koji treba tek da se rode.

- Višković nevješto priznaje da samo zna moliti za pare. Ako međunarodne finansijske institucije zatvore pristup Republici Srpskoj svojim sredstvima, Republika Srpska je ekonomski propala - upozorio je Stanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.