OGLASIO SE NA TWITTERU

Suljagić: Tokom 25 godina nisam našao nijedan dokument koji indicira da je Đukanović bio umiješan u dešavanja u Srebrenici

Dritan Abazović pak je u koaliciji s onima koji slave genocid, napisao je Suljagić

Emir Suljagić se oglasio na Twitteru. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

5.9.2020

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, oglasio se na svom Twitter profilu. Prokomentirao je aktuelnu temu vezanu za Dritana Abazovića koji, između ostalog, tvrdi i to da je Milo Đukanović upetljan u dešavanja u Srebrenici.

Suljagić je negirao te navode podijelivši videosnimak Đukanovića koji je prikazan tokom komemoracije ove godine u Srebrenici, prilikom čega je Đukanović odao počast svim žrtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama.

- U to ime, još jednom, ovo je stav Mila Đukanovića o Srebrenici. Bilo bi u najmanju ruku uputno, naročito nakon prijetnji novim Srebrenicama, da se Dritan Abazović i njegovi koalicioni partneri očituju i iznesu svoj stav. U ime bolje budućnosti - napisao je Suljagić.

Ujedno, podijelio je svoju raniju objavu:

- 25 godina života se bavim Srebrenicom. Nikad i nigdje nisam našao nijedan dokument koji indicira, kamoli dokazuje da je Milo Đukanović bio umješan u Srebrenicu. Da postoji, bio bi objelodanjen. Dritan Abazović pak je u koaliciji s onima koji slave genocid - kazao je je Suljagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.