NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Specijalni izaslanik SAD stiže u Sarajevo

Metju Palmer (Matthew Palmer), specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD, stiže u posjetu Sarajevu gdje će razgovarati s bh. zvaničnicima

Piše: Avaz.ba

7.9.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Specijalni izaslanik SAD stiže u Sarajevo.

Metju Palmer (Matthew Palmer), specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD, stiže u posjetu Sarajevu gdje će razgovarati s bh. zvaničnicima.

Građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore okupio je sinoć na Trgu nezavisnosti u Podgorici oko 50.000 građana koji su uputili jasnu poruku: "Ne damo Crnu Goru".

Odjeci historijskog sporazuma pod Trampovim vodstvom: Vučić je u Vašingtonu odigrao potez svoje karijere.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" čitajte i o akciji izmještanja migranata i zatvaranja kampova "Bira" i "Miral". Migranti se posljednjih dana pakuju i napuštaju kampove prije njihovog zvaničnog zatvaranja.

Ličnost dana je Adnan Đuliman, aktivista Omladinskog kluba "Novi val" koji provodi projekt reintrodukcije bjeloglavih supova.

Prvi državni zatvor koji je svečano otvoren krajem jula, nakon kadrovskog popunjavanja te završetka obuka za novozaposlene, ovih dana primio je prve zatvorenike i pritvorenike.

Grad Sarajevo pokrenuo je akciju otkupa lokacije Firdus-begovog hamama u srcu Baščaršije kako bi u naredne dvije do tri godine od ovog prostora bila napravljena nova atraktivna turistička lokacija.

Komentar dana "Improvizacija diletanata" pisao je Danijal Hadžović.

Na redovnom sastanku Koordinacionog tijela za zaštitu i oporavak privrede KS govorilo se o efektima dosadašnjih mjera za ublažavanje negativnih efekata pandemije koronavirusa, kao i mogućnostima i modelima nastavka podrške privredi.

Na stranama Mozaika čitajte o ljetovanju na jugu Albanije.

Nakon remija protiv Italije u Firenci u prvom kolu, "Zmajeve" očekuje novi izazov u Ligi nacija. Reprezentacija BiH večeras u Zenici dočekuje Poljsku.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.