MVP

Turković: Sporazum Beograda i Prištine označava normalizaciju odnosa u regiji

Ona je poručila da je to važan dan za bolje odnose Beograda i Prištine, izrazivši nadu da će rezultati sporazuma donijeti bolji život građanima

Bisera Turković. Arhiv

Avaz.ba / Srna

7.9.2020

Ministarica vanjskih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković ocijenila je da potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine označava napredak i normalizaciju odnosa u regionu.

Turković je istakla da ekonomska saradnja u regionu može biti model za izgradnju boljih odnosa i snažnije povezivanje koje će doprinijeti podizanju životnog standarda svih građana, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Vijeću ministara. 

Ona je poručila da je to važan dan za bolje odnose Beograda i Prištine, izrazivši nadu da će rezultati sporazuma donijeti bolji život građanima.

Čestitamo američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu. Iskreno se nadam da će ova, ali i buduće inicijative, biti vjetar u leđa svim zemljama regiona na putu ka EU i NATO, navela je Turkovićeva. 

Prema njenim riječima, BiH je opredijeljena i intenzivno radi na izgradnji dobrih odnosa sa susjedima, ali i cijelom regionu, te zbog toga najiskrenije pozdravlja svaki dogovor i sporazum u ovom dijelu Evrope, a posebno sporazume koji rješavaju ekonomska pitanja i izgradnju infrastrukture u regionu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.