SAZNAJEMO

Zbog prijetnji policajcu koji je osiguravao Ambasadu SAD Sarajlija osuđen na pola godine zatvora

Čelebievski je, prema navodima iz optužnice,, 2. septembra 2019. godine prišao i ničim izazvan uputio ozbiljne prijetnje po sigurnost

Ambasada SAD: Prijetnje policajcu. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

7.9.2020

Sud BiH osudio je uvjetno na pola godine zatvora Tahira Čelebievskog  iz Sarajeva zbog napada na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnog djela. 

Čelebievski je, prema navodima iz optužnice,, 2. septembra 2019. godine prišao i ničim izazvan uputio ozbiljne prijetnje po sigurnost i vulgarne psovke prema policijskom službeniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, koji je u tom momentu obavljao poslove i zadatke na osiguranju Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

No, Sud BiH je    razmotrio i prihvatio kazneni nalog 1.septembra te izrekao  presudu kojom je optuženi Tahir Čelebievski oglašen krivim za krivično djelo napad na  službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca 

- Sud je optuženom izrekao uslovnu osudu kojom je  optuženom  Čelebievskom utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, te  istovremeno određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine, od dana pravomoćnosti ove presude ne počini novo krivično djelo - stoji u obrazloženju Suda BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.