MOSTAR

Dodik uputio inicijativu za prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem

Prema poslovniku, bez obzira na to što Džaferović priča da neće staviti na dnevni red, on mora zakazati sjednicu Predsjedništva BiH, rekao Dodik

Dodik: Treba razgovarati i treba o tome da se odlučuje. M. Smajkić

Autor:M. Sm. / Avaz.ba

8.9.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je istakao da je uputio inicijativu za prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.

- Prema poslovniku, bez obzira na to što Džaferović priča da neće staviti na dnevni red, on mora zakazati sjednicu Predsjedništva BiH. Vjerujem da će to uraditi. Vidim da i oni imaju neke inicijative, ja nisam protiv njihovih inicijativa, šta god bile. Treba razgovarati i treba o tome da se odlučuje, a ne da budu tabu teme - rekao je Dodik.

Na pitanje šta očekuje od sutrašnjeg susreta članova Predsjedništva BiH sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom (Matthew Palmer), Dodik je kazao da Palmera dugo nije bilo i da koliko zna, Palmer dolazi da se upozna o situaciji u BiH.

Vjerovatno i da slavodobitno obilježi dogovor o Mostaru. Koliko znam da će dan poslije doći u Mostar da priča o izborima. Reći ću mu da mi smatramo kako trebamo dobiti uvjete za fer i poštene izbore u Mostaru i da ranije opstrukcije budu otklonjene. Od izbora u Mostaru zavisi situacija u ovom gradu i kako će se razvijati situacija -  poručio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.