SASTANAK

Stanišić i Turković poručuju da saradnja BiH i Crne Gore može biti dobar primjer u regiji

Ambasador Stanišić podsjedio na važnost modernizacije puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica te uvođenje aviolinije između Sarajeva i Podgorice

Turković i Stanišić. Fena /MVPBiH

Avaz.ba

8.9.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u posjetu ambasadora Crne Gore Obrada Mišu Stanišića.

Turković je ocijenila da BiH i Crna Gora imaju prijateljske i dobrokomšijske odnose, bez otvorenih pitanja, te da takva saradnja može biti dobar primjer u regiji.

Stanišić je naglasio da Bosna i Hercegovina u Crnoj Gori ima iskrenog prijatelja. Najavio je da će Crna Gora nastaviti pomagati i davati podršku BiH u procesu evropskih i euroatlantskih integracija te izrazio uvjerenje kako će Crna Gora biti sljedeća članica Evropske unije.

Tokom susreta upoznao je ministricu s aktuelnom političkom situacijom i izbornim procesom u Crnoj Gori.

Turković je izrazila nadu da će institucije u Crnoj Gori poduzeti sve mjere i učiniti maksimalne napore na smirivanju tenzija u zemlji nakon održanih parlamentarnih izbora.

Sagovornici su naglasili da obje zemlje dijele vanjskopolitičke prioritete u pogledu članstva u EU i jačanja regionalne saradnje koje će, u konačnosti, doprinijeti trajnoj stabilnosti i napretku regije.

Turković je naglasila da između dviju zemalja postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa, posebno kad je riječ o putnoj infrastrukturi.

Crnogorski ambasador je podsjetio na važnost nastavka aktivnosti na saobraćajnom povezivanju BiH i Crne Gore, modernizaciji puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica te uvođenju aviolinije između Sarajeva i Podgorice.

Razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama te značaju dobre regionalne saradnje, saopćeno je iz MVP-a BiH. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.