GRANIČNA POLICIJA BIH

Galić: Ispomoć drugih policijskih agencija nije dovoljna

Galić je istakao da su gotovo svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i sjeveroistočni dio granice

Galić: Svi resursi na istočnoj i sjeveroistočnoj granici. Arhiv

A. Č. / Avaz.ba

10.9.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je danas sa ministrom sigurnosti u Vijeću ministara BiH Selmom Cikotićem o situaciji sa nezakonitim migracijama sa naglaskom na istočnu granicu i Unsko-sanski kanton, gdje je najveći migracioni pritisak

Na sastanku je bilo riječi i o mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se efikasnije izborili sa migrantskom krizom, te o problemima sa kojima se susreće Granična policija, prije svega, kada je riječ o nedostatku kadra, saopšteno je iz Granične policije BiH.   

Galić je istakao da su gotovo svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i sjeveroistočni dio granice.

Granična policija preraspoređuje postojeće kadrovske kapacitete na dijelove granice gdje je najveći migracioni pritisak. Imamo ispomoć i drugih policijskih agencija, ali to nije dovoljno da se adekvatno odgovori na pitanje migracija - rekao je Galić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.