GRADONAČELNIK TUZLE

Imamović: Ako EU ne želi migrante, neka nas prime u NATO i EU

Želimo pomoći migrantima, poštivati zakone i konvencije, ali dolazi do masovnih kršenja zakona i ilegalnih prelazaka, kazao je Imamović

Jasmin Imamović. Arhiv

Avaz.ba

11.9.2020

Jasmin Imamović u sinoćnjem intervjuu za BHT osvrnuo se na problem migrantske krize u našoj zemlji.

- Oni svi kažu da im Tuzla ni USK nisu željena destinacija, ali vidite kakve probleme imaju naši sugrađani i u USK. Evo, vidjeli smo da ih Evropska unija ne prima. Ako oni ne žele da ih prime, a stalo im je do sigurnosti, onda neka nas prime u EU i NATO pa da se ta pukotina između Makedonije i Hrvatske zatvori pa neka granica bude na Egejskom moru, sve ostalo je licemjerno.

Želimo pomoći migrantima, poštivati zakone i konvencije, ali dolazi do masovnih kršenja zakona i ilegalnih prelazaka, kazao je Imamović. 

- Svi trebamo uraditi nešto, problem je u državi, naša Granična policija ima problem. Ima problem državno Ministarstvo sigurnosti. Prvo želimo da se procesuiraju ljudi koji zarađuju na ovoj muci, odnosno osobe koje ilegalno prebacuju migrante. Prije svega, treba pomoći Graničnoj policiji. Ako bi 0,2 posto išlo sa svih nivoa vlasti, ne bi niko osjetio, a bilo bi dovoljno novca da riješimo naš državni problem.

Na inicijativu ministra Radončića, Tuzla je izdvojila oko 0,2 posto budžeta i uplatila u državno Ministarstvo sigurnosti, to je oko 120 hiljada KM", kazao je Imamović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.