DRUŠTVENE MREŽE

Sanela Prašović Gadžo: Ukinuti načelnicima općina vozače i službene automobile, to je bespotreban i sramotan trošak

Navela da je to u BiH sramotan i bespotreban trošak

Avaz.ba

12.9.2020

Sanela Prašović Gadžo na svom Facebook profilu osvrnula se na privilegiju vozača i službenog automobila koju imaju načelnici Općina.

Podijelila je fotografiju predsjednika Austrije koji se vozi javnim prijevozom te navela da je to u BiH sramotan i bespotreban trošak.

- Na fotografiji je predsjednik Austrije Alexander Van der Bellen koji koristi javni gradski prijevoz i naravno nosi masku. Prije nekoliko dana sam na upit jedne novinarke odgovorila da kao nacelnica Opcine Novi Grad Sarajevo nikada necu koristiti sluzbeno vozilo niti u sluzbene svrhe, a posebice ne privatno. Ni vozaca necu imati. Sluzbena vozila u kabinetu nacelnika treba preusmjeriti tamo gdje su uistinu korisna i potrebna. Primjerice nekim udruzenjima.

Mislim da nacelnicima opcina ne treba ta vrsta privilegije. Oni su kao i opcine, servis gradjana. Potrebno je da na posao idu kao i svi drugi gradjani. Javnim gradskim prijevozom, vlastitim vozilom, setajuci, kako god samo ne sluzbenim vozilom sa sluzbenim vozacem. To je sramotan i bespotreban trosak.

I biznis kartice za reprezentaciju su nepotrebne. Sve to treba ukinuti.

Vrijeme je - stoji u objavi Prašović Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.