REAKCIJE

Dodik: Nedolično je da na čelu OSA-e bude čovjek koji skriva diplomu

On je dodao da tu postoji mnogo špekulacija i da je jedini način da se to izvede načistac

Dodik: Dosta konfuzije je bilo u vezi s diplomom. Arhiv

Avaz.ba

12.9.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je nedolično da na čelu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH "bude čovjek koji skriva diplomu te da u vezi s njim postoji mnogo špekulacija, što treba da se izvede načistac".

Komentirajući to što je u Tužilaštvu BiH formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića, Dodik je rekao da ne zna o čemu se radi, da je dosta konfuzije bilo u vezi s diplomom, načinom organizacije rada, zloupotrebama koje se odnose na prisluškivanje, ali da zavređuje pažnju.

On je dodao da tu postoji mnogo špekulacija i da je jedini način da se to izvede načistac.

- Mislim da je nedolično da na čelu te agencije stoji jedan takav čovjek, koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti lice koje ima VSS, a on to nije dokazao. Postavlja se pitanje, ako nije imao, kako je mogao da bude četiri godine i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da bude - rekao je Dodik novinarima u Modriči.

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji.

- Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provjere navoda iz prijave - kazali su iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.