STANJE NA CESTAMA

Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

A. Č. / Avaz.ba

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju

Foto: Ilustracija


Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

  • Šematski prikaz stanja na bh. putevima

    Šematski prikaz stanja na bh. putevima

    Foto: BIHAMK


Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, kao i na magistralnom putu Maglaj-Doboj u mjestu Mravići od 7 do 17 sati saobraća se usporeno. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Više o temi Stanje na putevima

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na