O SLUČAJU "KOMŠIĆ"

Čović: Izetbegoviću sam toplo preporučio da se prestane s praksom nametanja predstavnika

Počinjemo razgovarati oko izmjena Izbornog zakona koje upravo trebaju razriješiti ta pitanja u skladu sa Ustavom, rekao Čović

M. Smajkić / Avaz.ba
14.09.2020 11:05
  • Čović: Nekad se to kaže javno, nekada se to radi kako se radi zadnjih 15-tak godina
    Čović: Nekad se to kaže javno, nekada se to radi kako se radi zadnjih 15-tak godina Foto: Anadolija

Upitan da prokomentira izjave vodećih bošnjačkih zvaničnika da će se Hrvatima nastaviti birati Komšić na nižim nivoima, lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas da "što se mene tiče, na to smo navikli".

- Nekad se to kaže javno, nekada se to radi kako se radi zadnjih 15-tak godina. Kada sam zadnji put razgovarao s gospodinom Izetbegovićem, toplo sam preporučio da se prestane s tom praksom, jer znamo kako su završavali koncepti Sejda Bajramovića. To bih, prije svega doživio kao trenutak u kojem je gospodin Izetbegović procijenio da treba malo rasteretiti pritisak koji danas ima u svojoj stranci i pritisak koji ima oko svojih dužnosnika kroz različite pravne procese u BiH, pa da malo težište prebaci jer zna da će uslijediti reakcije s naše strane. Rekao sam 16. počinjemo razgovarati oko izmjena Izbornog zakona koje upravo trebaju razriješiti ta pitanja u skladu sa Ustavom, ništa više od toga - kazao je Čović na današnjoj pres-konferenciji nakon sastanka s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Komentari

NA VRH