SARAJEVO

Ministrica Bisera Turković razgovarala sa Hasanom Šehovićem, predsjednikom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine

Sagovornici su se usaglasili da je važno učvrstiti saradnju Svjetskog saveza dijaspore sa Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine

Hasan Šehović i Bisera Turković. Ministarstvo vanjskih poslova

Avaz.ba

14.9.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković, razgovarala je 14. septembra 2020. godine sa Hasanom Šehovićem, predsjednikom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.

Šehović je upoznao ministricu Turković sa radom Svjetskog saveza dijaspore, koji okuplja članove iz 24 države iz cijelog svijeta. Naglasio je da je Savez organizovao različite akcije i u proteklom periodu, te da je posebna pažnja bila posvećena registraciji bh. državljana za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Istakao je dobru saradnju sa bh. ambasadama, ali i ukazao na probleme sa kojima se susreću bh. državljani koji žive izvan domovine.

Ministrica Turković je zahvalila Svjetskom savezu dijaspore na aktivnostima koje su poduzete u proteklom periodu, posebno na doprinosu u animiranju bh. državljana da se registruju za Lokalne izbore. Ona je upoznala Šehovića sa aktivnostima Tima MVP-a za podršku u provedbi Lokalnih izbora, koji je imao važnu ulogu u registraciji bh. građana.

Ministrica je naglasila da je bitno nastaviti aktivnosti u animiranju građana da, nakon registracije, obave i glasanje na Lokalnim izborima, kako cijeli posao ne bi bio uzaludan.

Sagovornici su se usaglasili da je važno učvrstiti saradnju Svjetskog saveza dijaspore sa Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.