SELMO CIKOTIĆ

Ministar sigurnosti BiH u nastupnoj posjeti Direkciji

Ministar Cikotić je pohvalio rad Direkcije i izrazio zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata Direkcije

Sastanak. Ministarstvo sigurnosti BiH

Avaz.ba

15.9.2020

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH kojom prilikom se sastao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i zamjenicima direktora Ivicom Bošnjakom i Rankom Vukovićem. Ovo je ministrova nastupna posjeta Direkciji.

Direktor Vilić je zaželio dobrodošlicu ministru Cikotiću i uspješan rad u predstojećem mandatu. Tokom sastanka prezentovane su aktivnosti koje su obilježile protekli period, kao i buduće planirane aktivnosti a koje se odnose na usavršavanje policijskih službenika i unapređenje komunikacije, koordinacije i saradnje sa drugim agencijama za provođenje zakonau BiH.

Sagovornici su razgovarali i o izazovima sa kojima se susreću pripadnici Direkcije prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, poboljšanju njihovog radno-pravnog statusa i donošenju neophodnih zakonskih propisa, a sve u cilju efikasnijeg obavljanja poslova iz svoje nadležnosti.

Ovom prilikom, ministar Cikotić sa saradnicima je obišao službene prostorije Sektora za međunarodu operativnu policijsku saradnju u okviru kojeg se nalaze Odsjeci za saradnju sa INTERPOL-om, EUROPOL-om i SELEC-om, gdje su imali priliku da se upoznaju sa radom ovog Sektora i sistemima razmjene informacija na međunarodnom nivou.

Ministar Cikotić je pohvalio rad Direkcije i izrazio zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata Direkcije, koji su mjerljivi i uspješni. Pružio je punu podršku u daljem radu Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, a sve u cilju održavanja sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.