SASTANCI

Milorad Dodik u Zagrebu, razgovarat će sa Milanovićem i Plenkovićem

Posjeta Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa Milanović i Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom BiH, niti za državu BiH znači bilo šta, kaže Džaferović

Avaz.ba

Dodik danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu

Foto: Arhiv


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravit će danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

Prethodno, Dodik sastat će se u 14 sati sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Na najavu ovih sastanaka reagirao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

- Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, kaže Džaferović. 

Dodaje da je riječ o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.

- To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti, zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Više o temi Milorad Dodik

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na