ŽELE SVOJ NOVAC

Desetine prevarenih penzionera u Republici Srpskoj nasjelo na obmanu s masažerima

Proizvod koji ne funkcioniše platili 2.720 KM

Avaz.ba

Masažerima omađijaju penzionere pa im izvlače novac

Foto: Ilustracija


Na području Republike Srpske u posljednjem periodu nude se masažeri koji navodno liječe od mnogih zdravstvenih tegoba, a najčešći na meti su penzioneri, te zbog toga u udruženjima potrošača apeluju na njih da ne nasjedaju na ove prevare.

- Pozvali su nas telefonom pet-šest puta da zakažu sastanak, prezentacija nekog proizvoda u jednom motelu na području Mrkonjić Grada. Pitali su me da li sam voljan da dođem i poslušam prezentaciju bez ikakvih obaveza, na šta sam ja pristao - rekao je za "Nezavisne" jedan od penzionera iz Mrkonjić Grada koji tvrdi da je prevaren.

On sada preko Udruženja građana "Don" Prijedor pokušava da vrati svoj novac u iznosu od 2.720 KM, koliko je platio za masažer.

Ovaj penzioner iz Mrkonjić Grada kaže da je na prezentaciji bilo više penzionera, te da im je rečeno da će poslije korištenja masažera za noge njihovo zdravlje biti bolje. 

- Rekli su da poslije toga nećemo morati trošiti nikakve tablete, sve će biti regulisano - i pritisak i masnoća, da pomaže u radu srca i jedan sam od onih koji su prevareni - kaže ovaj penzioner.

Nakon što je rekao da mu je cijena previsoka, oni su organizovali nagradnu igru u kojoj je dobio popust od 1.000 eura, pa je za taj proizvod s tim popustom platio 2.720 KM.

- Na kraju sam čuo da su svi dobili popust od 1.000 eura, a meni su kao jedinom čestitali jer sam uspio dobiti tako veliku nagradu u vidu popusta. Rekli su mi da sam izuzetno sretan čovjek da dobijem tako dobar proizvod za toliko para - kaže ovaj penzioner.

Dodaje da mu je rečeno da ne mora uzeti taj proizvod, ali da je dobio ogroman popust i da bi ga mogao iskoristiti za svoje zdravlje.

- Rekao sam im da nije problem, ali da nemam novca. Zatim su mi rekli da će sačekati mjesec-dva - kaže on.

Kako kaže ovaj penzioner, nakon korištenja aparata oko mjesec dana vidio je da nema nikakvih promjena, te je shvatio da aparat ne pomaže.

- Bilo je još takvih sličnih primjera prevare ljudi. Čuo sam za Udruženje građana 'Don' Prijedor, kontaktirao sam ih i sada sam u proceduri da vratim svoj novac. Još ne znam hoću li to uspjeti - rekao je ovaj penzioner iz Mrkonjić Grada.

Murisa Marić, izvršna direktorica Udruženja građana "Don" Prijedor, kaže da se prevara s prodajom masažera dešava u svim gradovima.

- Na prezentaciji počinje priča sa penzionerima, da li su bolesni, da li ih nešto boli, a inače se penzioneri često žale na zdravlje. Ti ljudi ih tako ubijede da oni kao omađijani izađu iz tih prostorija gdje se održava prezentacija - kaže Marićeva i dodaje da je riječ o jednoj firmi iz Bijeljine koja poziva penzionere na prezentaciju. 

Ona ističe da ova prevara traje od prošle godine, te da su dosad imali oko 30 penzionera koji su se žalili, pa im je nakon toga svima uspješno vraćen novac.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na