O SASTANKU U ZAGREBU

Izetbegović: Zvao me Milanović, rekao sam mu šta mislim o Dodikovoj politici

Istakao je da je poziv Dodiku umjesto Džaferovića loša poruka iz Zagreba, ali i potvrda priča o nekoj novoj saradnji Hrvata i Srba, zaobilazeći Bošnjake

M. Aš. / Avaz.ba
16.09.2020 12:27

Izetbegović: Vidjet ćemo zaključke

Foto: M. Kadrić

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da ga je jučer zvao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i najavio da će član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas doći na sastanak u Zagreb.

- Dodik je član Predsjedništva BiH, a nije predsjedavajući. Šefik Džaferović je predsjedavajući i trenutno predstavlja BiH, a njegova politika je reformska. Bošnjaci i Hrvati žive izmješani u BiH - kazao je Izetbegović te napomenuo da je Milanović ranije pozvan u zvaničnu posjetu BiH.

Istakao je da je poziv Dodiku umjesto Džaferovića loša poruka iz Zagreba, ali i potvrda priča o nekoj novoj saradnji Hrvata i Srba, zaobilazeći Bošnjake, ne poštujući BiH i hijerarhiju.

Vidjet ćemo zaključke i da li će oni demantovati i relativizirati nešto od ovoga što sam rekao", dodao je.

Milanoviću i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću poručio je da je Dodikova politika destabilizirajuća, politika podjela, kočenja BiH, secenionizma, gušenja rada Vijeća ministara i Parlamenta BiH...

- Ja sam mu ovo isto rekao za Dodika. On je rekao da smatra da treba o svemu razgovarati. Milanović me pozvao da dođem u Zagreb, kao i Plenković - rekao je Izetbegović.

Komentari

NA VRH