SASTANCI

Oglasili se s Pantovčaka: Dodik u Zagreb dolazi kao predstavnik srpskog naroda

Dva glavna cilja su nam stabilnost susjedne države i zaštita prava Hrvata, rekao je izvor s Pantovčaka

Milanović: Razgovarao s Izetbegovićem o ovoj posjeti. Arhiv

Avaz.ba

16.9.2020

Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog Predsjedništva BiH, objavio je danas Ured hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

- Dva glavna cilja su nam stabilnost susjedne države i zaštita prava Hrvata. Sugovornici su nam svi o kojima ovisi dogovor, a Dodik nekoga predstavlja - rekao je izvor s Pantovčaka, prenose mediji u Hrvatskoj.

Dodik će danas doći u Zagreb na poziv Milanovića. Sastanak Milanovića i Dodika predviđen je za 16 sati na Pantovčaku, a medijima će biti poslano saopćenje.

U 17:30 u Banskim će se dvorima održati radni sastanka premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i Dodika, nakon kojeg također neće biti izjava.

Posjeta Dodika Zagrebu izazvala je oštre reakcije u našoj zemlji, a predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić poručili su da je riječ o privatnoj, a ne zvaničnoj posjeti.

Reagirao je i lider SDA Bakir Izetbegović koji je istakao da je poziv Dodiku umjesto Džaferovića loša poruka iz Zagreba, ali i potvrda priča o nekoj novoj saradnji Hrvata i Srba, zaobilazeći Bošnjake.

Izetbegović je rekao da je razgovarao s Milanovićem na ovu temu te da mu je prenio svoje nezadovoljstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.