OPĆINA OSMACI

Granična policija spriječila krijumčarenje 32 migranta

Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmero maloljetnih osoba koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4)

A. Č. / Avaz.ba

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik

Foto: GRANIČNA POLICIJA


Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, 16. septembra iza ponoći, spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla. 

Krijumčarenje je otkriveno na području opštine Osmaci, a vozač Golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti oglušio se o naredbe i pobjegao.  

Daljnjim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 osoba afroazijskog porijekla, a koja se dovodi u vezu sa prethodnom krijumčarenom grupom migranata.

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik. Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmero maloljetnih osoba koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4). Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto. 

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. 

U toku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku počinioca krivičnog djela.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na