SASTANCI

Kardinal Puljić i Incko razgovarali o problemu gubitka imovine Hrvata prognanih iz RS

Svim vjerskim zajednicama potrebno je vratiti oduzetu imovinu ili ih adekvatno obeštetiti, poručio Puljić

Piše: Avaz.ba

Centralna tema susreta bila je Zakon o premjeru i katastru RS

Foto: KTA


Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, primio je u posjetu Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka (Inzka).

Centralna tema susreta bila je Zakon o premjeru i katastru Republike Srpske. Po tom zakonu, ali i drugim zloupotrebama zakonskih propisa, prognani Hrvati gube svoju imovinu u tom bh. entitetu. Sagovornici su razmijenili mišljenje o raspoloživim modalitetima kako pomoći prognanim Hrvatima da sačuvaju svoju djedovinu.

Kardinal Puljić, kao predsjednik Međureligijskog vijeća, također je u razgovoru apostrofirao nužnost rješavanja pitanja povrata imovine. Svim vjerskim zajednicama potrebno je vratiti oduzetu imovinu ili ih adekvatno obeštetiti, kazao je kardinal Puljić.

Incko je u potpunosti podržao stajalište kardinala Puljića ističući da je nužno usvojiti Zakon o restituciji, a što je i obveza BiH prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Visoki predstavnik je kardinalu Puljiću čestitao svećenički jubilej pri tom mu poželjevši dobro zdravlje i uspješan nastavak kardinalske misije, piše KTA.

NA VRH

Komentari