VAŽNA PITANJA

Kavazović se susreo s Radojičićem: Dobri odnosi Banja Luke i Islamske zajednice

On se u ime Islamske zajednice zahvalio Radojičiću na razumijevanju i svemu što je do sada urađeno

Susret Kavazovića i Radojičića. Grad BL

Avaz.ba

17.9.2020

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović saglasili su se tokom razgovora u Medžlisu Islamske zajednice u Banjaluci da su veoma dobri odnosi Grada i Islamske zajednice, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kavazović je tokom posjete Muftijstvu banjalučkom povodom svečane inauguracije muftije banjalučkog Nusret efendije Abdibegovića izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se sretne i razgovara sa Radojičićem o pitanjima važnim za Islamsku zajednicu.

- Složili smo se da su odnosi u Banjaluci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri i u uzlaznoj putanji. Obnovili smo skoro sve džamije u ovom gradu, ostalo je još da se obnovi Arnaudija. Nemamo nikakvih spornih pitanja i nadamo se da će tako i da ostane, naglasio je Kavazović.

On se u ime Islamske zajednice zahvalio Radojičiću na razumijevanju i svemu što je do sada urađeno.

- Za Islamsku zajednicu, Banjaluka je važan centar i nadam se da će odnosi i dalje da se unapređuju", rekao je Kavazović.

Radojičić je istakao da gradska vlast ima veoma dobru saradnju sa Banjalučkim muftijstvom i Islamskom zajednicom.

- Najvažnije je da svi narodi ovdje dobro žive, da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad. Evo zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim u postupku smo obnove Sahat kule. Nadam se da ćemo u taj posao ući veoma brzo, jer to je dio istorijskog blaga grada Banjaluke, naveo je Radojičić.

On je dodao da Grad podržava i rad Merhameta u Banjaluci, te da se sarađuje i na drugim pitanjima važnim za rad Muftijstva i Islamske zajednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.