SRETAN EPILOG

Sjećate li se Zuhdije, sprijateljio se sa sinovima čovjeka koji mu je pomogao kada su mu ukrali kupine

Formalno postao član porodice Šljivić

Zuhdija i braća Šljivić. Facebook

Piše: L. Medinić / Avaz.ba

18.9.2020

Sjećate li se uplakanog dječaka Zuhdije kojem su ukrali kupine koje je prodavao pored ceste u Kladnju?

Nakon što je "Avaz" kontaktirao Selmira Šljivića, čovjeka koji je pomogao Zuhdiji, ova priča je dobila sretan kraj. Zuhdija Alić je postao simbol hrabrosti i mnogi ljudi su htjeli pomoći njemu i njegovoj porodici.

Jučer je Selmir Šljivić ponovno posjetio porodicu Alić, ali ovoga puta nije došao sam. Sa sobom je poveo dvojicu sinova koji su sličnih godina kao i Zuhdija.

Na svom Facebook profilu, Šljivić je objavio fotografiju Zuhdije sa svojim sinovima. U opisu piše da je Zuhdija i formalno postao član porodice Šljivić.


Danas su moja djeca upoznali Zuhdija Alic i vele braco. Zule je formalno postao član naše porodice. Veliko hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli njemu i njegovoj porodici.

Objavljuje Selmir SljivicČetvrtak, 17. rujna 2020.

Podsjećamo, Selmir Šljivić je pomogao uplakanom dječaku Zuhdiji Aliću, jer su mu nepoznati muškarci ukrali kupine koje je prodavao na cesti.

- Vidio sam da dijete plače. Lijevom ručicom je pokrio uplakane oči, a u desnoj je držao kantice sa kupinama. Glava mu je bila pognuta. Ruke su mu se tresle.

- Pitao sam ga koliko koštaju te kupine, a rekao je 10 KM. Dao sam mu deset maraka i zamolio sam ga da prestane plakati, zatim sam izvadio još pet maraka i dao mu. Dječak mi je ponudio kupine, rekao sam mu da ja to ne želim, samo želim da on više ne plače. Onda sam se sjetio da u autu imam još neki sok i keks, dao sam mu i to - ispričao je za "Avaz" ranije Šljivić.


Fotografija koja je rasplakala regiju. Facebook

Šljivić je na svom Facebook profilu objavio ovu emotivnu priču koja je probudila mnoštvo pozitivnih reakcija. Kako nam je rekao, ni u jednom trenutku se nije premišljao da li treba da stane i pomogne dječaku jer je i sam otac.


- Ja imam dva sina. Po automatizmu sam u taj prizor i na to mjesto stavio svoje dvoje djece, kako bi se oni ponašali - kazao je tada Šljivić.


Taj prizor uplakanog i samog dječaka koji plače pokraj ceste nikada neće zaboraviti, a sigurni smo da ni Zuhdija nikada neće zaboraviti čovjeka koji mu je u tom trenutku pružio ruku spasa. I danas, mjesec dana nakon nemilog događaja, upravo iz takve situacije se izrodilo prijateljstvo dvije porodice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.