MINISTAR PRIVREDE KS

Jeličić: Dobit ćeš adekvatnu uslugu ako se i ti adekvatno ponašaš

Osvrnuo se na zdravstvene usluge u vrijeme pandemije novog koronavirusa

Draško Jeličić. Fena

Avaz.ba

18.9.2020

Ministar privrede Kantona Sarajevo i privremeni vršilac funkcije ministra zdravstva Draško Jeličić danas je na pres-konferenciji koju je organizovala Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš rekao kako će u narednih šest mjeseci biti zaposleno dodatnih 108 medicinskih radnika.

- Moj prevashodni zadatak je da se brinem o privrednicima pa smo povukli određene korake za podržavanje privrednika a ovo što sam sad preuzeo kao obavezu ministra zdravstva nastojat ću da ispoštujem one postulate koji se tiču medicine - kazao je Jeličić.

Jeličić je rekao kako su izdvojena određena sredstva po hitnoj proceduri za nabavku opreme za borbu protiv Covida-19 te da su obezbijeđena i dodatna sredstva koja će se utrošiti za te namjene.

- Što se tiče uposlenika, obezbijeđena su sredstva za dodatna upošljavanja pa ćemo u narednih šest mjeseci obezbijediti 108 novih zdravstvenih radnika u različitim oblastima. Svjesni smo toga da bolnice i druge ustanove moraju imati rezervu - naglasio je.

Osvrnuo se i na zdravstvene usluge u vrijeme pandemije novog koronavirusa.

- U ovih 64 godine koliko imam nikad nisam došao do toga da ne dobijem medicinsku uslugu na adekvatan način. U ovo vrijeme pandemije najnormalnije je da prođeš kroz trijažu i dobit ćeš adekvatnu uslugu ako se i ti adekvatno ponašaš. One stvari koje neki govore kako su zatekli u ambulantama, domovima zdravlja, da su uposlenici nervozni, pa se onda to ispolitizira da je ovaj ovakav, onakav, neljubazan... Zašto se onim građanima koji se ponašaju najnormalnije u vrijeme pandemije to ne dešava, neka se zapitaju ovi koji su doživjeli neugodnosti - rekao je Jeličić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.