BANJA LUKA

Iz SDS-a se ne predaju, traže od Milorada Dodika da osigura liturgiju na Manjači!

U Oružanim snagama BiH postoji sveštenik koji je stalno zaposlen, kaže Lovrić

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

Lovrić: Imamo i sveštenika

Foto: Arhiv


Nakon što je iz Oružanih snaga BiH jučer rečeno za "Dnevni avaz" da  prekida vojne vježbe na Manjači neće biti, iz SDS su se danas ponovo oglasili saopćenjem za javnost.

Član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić, koji je jučer pozvao Milrada Dodika da prekine vježbu, "jer ona predstavlja potencijalnu epidemiološku bombu", zbog činjenice da da su vojnici OSBiH klanjali džumu. No, danas je iz SDS -a stigla nova reakcija.

- Očigledno je NATO redov Milorad Dodik zabio glavu u pijesak nad epidemiološkom bombom koja otkucava 20 kilometara od Banja Luke ali ga je takođe briga i za vjerska prava pravoslavnih pripadnika Oružanih snaga BiH – naveo je Lovrić, saopćeno je iz SDS-a.

Lovrić je danas zatražio da  da Dodik "makar obezbjedi ravnopravna vjerska prava srpskim vojnicima tokom trajanja vježbe na Manjači".

- Sutra je veliki pravoslavni praznik Mala Gospojina. U Oružanim snagama BiH postoji sveštenik koji je stalno zaposlen. Najmanje što Dodik može da uradi nakon blamaže koju nam je priredio u zadnja dva dana jeste da obezbjedi crkvenu liturgiju pravoslavnim vojnicima koji se nalaze na Manjači – zatražio je Lovrić.

NA VRH