STANJE NA PUTEVIMA

Povećana opasnost od odrona, obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen

idljivost je zbog magle smanjena na širem području Prijedora

Avaz.ba

Opasnost od odrona

Foto: Ilistracija


Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a

- Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Vidljivost je zbog magle smanjena na širem području Prijedora - upozoravaju iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Prozor - Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno. Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela. 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.  Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac - Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Jablanica - Mostar, Maglaj - Doboj (Mravići), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča. 

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez - Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 7 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Više o temi Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA
Vozači, oprez: Magla u kotlinama i dolinama rijeka
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na